Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012



«Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα»: το πρώτο ελληνικό διατροφικό θεματικό πάρκο




Στον πολυχώρο Nouvelle δίπλα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων δημιουργήθηκε το διατροφικό εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα» σε ιδιωτικό χώρο έκτασης επτά στρεμμάτων στο 6ο χλμ Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου. Το «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα» είναι ένα θεματικό πάρκο που περιλαμβάνει δωμάτια με εκθέματα που απεικονίζουν τον αρχαιοελληνικό τρόπο παραγωγής του ψωμιού, του τυριού, του ελαιόλαδου και των καθημερινών δραστηριοτήτων του αγροκτήματος στην αρχαιότητα. Μέσα σε αυτό δημιουργήθηκε και ένα πλήρες θερμοκήπιο στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής και να πάρουν πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες αυτών για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το Σάββατο στις 15 Δεκεμβρίου στις 11.00π.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας «Διάπλαση» θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του διατροφικού θεματικού πάρκου «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα» που σαν στόχο έχει, πέραν της ψυχαγωγίας, να  βοηθήσει τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους να διαμορφώσουν σωστή νοοτροπία διατροφής μια και καθίσταται επιτακτική, ειδικά στην εποχή μας που η έτοιμες τροφές μπαίνουν ολοένα και πιο πολύ στη ζωή μας. Τα εκθέματα έχουν φυσικό μέγεθος και ήταν χτισμένα όπως και τότε, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει και συνταγές μεσογειακής κουζίνας στο εστιατόριο που λειτουργεί στον πολυχώρο.
Μέρος των εσόδων από τις επισκέψεις του κοινού στο πάρκο, θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου. Την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ http://www.parkodeinosauron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου