Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (K.Π.E.) Μολάων

              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ &
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
                           

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ                                          Mολάοι  20 10 - 2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ                                                
Ταχ. Δ/νση: 23052, Μολάοι. Λακωνία.                              
Τηλ:2732024175   Fax:2732023158                                
e-mail: kpe-molaon@sch.gr                                                
site: www.kpemolaon.gr                                                            
Blog: www.kpemolaon.blogspot.com       

                                                                         
         


To Kέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εκπαίδευσης για την αειφορία, σκοπεύει να πραγματοποιήσει ημερίδα, περί τα τέλη Νοεμβρίου 2016, με τίτλο:
«Παραδοσιακή διατροφή – Υγεία και Περιβάλλον»

Στις εισηγήσεις θα γίνει αναφορά:

-          Στη παραδοσιακή Ελληνική - Μεσογειακή διατροφή σε συνάρτηση με τις νηστείες, όπως αυτές έχουν καθιερωθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική παράδοση. Επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον.


-          Στην επιστημονική τεκμηρίωση, από ειδικούς (γιατρούς, διατροφολόγους, κλπ) σύμφωνα με έρευνες και μελέτες, για τις επιπτώσεις της εγκατάλειψης της παραδοσιακής διατροφής και της υιοθέτησης των δυτικών συνηθειών   και πως αυτές ευθύνονται για πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες.


-          Στη διατροφή των νέων σε συνδυασμό με τις συνέπειες της χρήσης σκευασμάτων – διατροφικών συμπληρωμάτων και τη «μόδα» ή τις υπερβολές που γίνονται για καλλίγραμμο σώμα με εντατική γυμναστική ή αμφιλεγόμενες δίαιτες.


-          Στις επιπτώσεις της σύγχρονης διατροφής στο περιβάλλον. Οι συνέπειες της συνεχούς αύξησης των  εκτάσεων για μονοκαλλιέργειες για την  εκτροφή ζώων και πως αυτό σχετίζεται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η εξαφάνιση της γηγενούς βιοποικιλότητας τόσο σε φυτά όσο και σε οικόσιτα ζώα. Επιπτώσεις στην υγεία και τη βιωσιμότητα. Καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες στη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα.


-          Στα πλαίσια της ημερίδας θα κληθούν όσοι το επιθυμούν να παρασκευάσουν και να προσφέρουν στο κοινό που θα παρακολουθήσει, κάποιο παραδοσιακό - νηστίσιμο έδεσμα. Οι συνταγές θα είναι διαθέσιμες ως εκπαιδευτικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο.


Παρατήρηση: όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν για την επιτυχή πραγματοποίηση της ημερίδας, είτε με εισήγηση, ή με ιδέες, ή με συνταγή, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας.





Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων




Νικόλαος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου