Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τι δεν πρέπει να αγοράσετε από ένα Σούπερ Μάρκετ

Τι δεν πρέπει να αγοράσετε από ένα Σούπερ Μάρκετ

Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγετε να αγοράζετε από σούπερ μάρκετ. Οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά και ποιοτικοί. Δείτε ποια είναι αυτά τα προϊόντα και ποια είναι τα λάθη που κάνετε στην αγορά τους.

Κομμένα λαχανικά Για ποιο λόγο να αγοράσετε ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό και να μην κόψετε μόνοι σας τα λαχανικά σας; Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πως είναι καλύτερα να καθαρίζετε και να κόβετε μόνοι σας τα λαχανικά. Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γλιτώσετε αρκετά χρήματα από τα εβδομαδιαία ή μηνιαία ψώνια σας.

Φιλέτο κοτόπουλο Αν θέλετε να κάνετε οικονομία τότε καλύτερα να αγοράζετε ολόκληρα κοτόπουλα και όχι φιλέτα. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα ολόκληρα κοτόπουλα έχουν 2-3 φορές περισσότερο κρέας στην ίδια τιμή συγκριτικά με τα φιλέτα.

Φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής Το να βρείτε φράουλες μέσα στο καταχείμωνο δεν θα πρέπει να σας γεμίζει χαρά. Κάθε φρούτο και λαχανικό έχει την εποχή του και καλό θα ήταν να αγοράζετε το καθετί στην ώρα του. Έτσι θα παίρνετε από κάθε τροφή όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα στοιχεία που μπορεί να σας δώσει.

Λίπος Πολλοί κρεοπώλες ζυγίζουν το κρέας μαζί με το λίπος και έτσι δίνετε περισσότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να καθαρίσει το λίπος του κρέατος που θέλετε να αγοράσετε πριν το ζυγίσει.


Μπαχαρικά Προτιμήστε να αγοράζετε τα μπαχαρικά σας από καταστήματα που πουλάνε βότανα και μπαχαρικά. Μπορεί να μην τα αγοράσετε σε όμορφα μπουκαλάκια (όπως αυτά του εμπορίου) αλλά θα αγοράσετε περισσότερη ποσότητα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Απορρυπαντικά Μειώστε την αγορά των απορρυπαντικών σας στα μισά χρησιμοποιώντας για την καθαριότητα του σπιτιού σας φυσικά υλικά όπως ξίδι, λεμόνι, αλάτι και μαγειρική σόδα που είναι πολύ πιο οικονομικά.

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά και φθηνά απορρυπαντικά χωρίς χημικά


Το διαβάσαμε στο spirosoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου