Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο μεγαλύτερος αστικός λαχανόκηπος σε στέγη παγκοσμίως βασίζεται στις ΑΠΕ


Ο μεγαλύτερος αστικός λαχανόκηπος σε στέγη στον κόσμο εκτείνεται σε μια επιφάνεια οκτώ στρεμμάτων, τροφοδοτείται εξολοκλήρου από ανανεώσιμη ενέργεια και κάθε χρόνο παράγει δέκα εκατομμύρια τεμάχια φυλλωδών λαχανικών και βοτάνων.
Τα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί παρασιτοκτόνα στην παραγωγή τους.
Η εταιρεία Γκόθαμ Γκρηνς που εδρεύει στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης επέκτεινε τις δραστηριότητές της μέσω αυτού του λαχανόκηπου που φιλοξενείται στη στέγη μιας βιοτεχνίας στα περίχωρα νότια του Σικάγο.
Τα οκτώ στρέμματα μπορεί να φαντάζουν λίγα για την καλλιέργεια ζαρζαβατικών, αλλά όταν πρόκειται για αστικό λαχανόκηπο σε στέγη μιλάμε για μια τεράστια υποδομή.
Ο συγκεκριμένος είναι ο τρίτος λαχανόκηπος σε στέγη της Γκόθαμ Γκρηνς και ο πρώτος εκτός Νέας Υόρκης.

Το θερμοκήπιο είναι εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου των κλιματικών συνθηκών που επιτρέπει την καλλιέργεια νόστιμων και θρεπτικών λαχανικών καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο Σικάγο, οι χειμώνες είναι βαρείς και το χιόνι πολύ. Ο λαχανόκηπος θα προμηθεύσει τα τοπικά μανάβικα και εστιατόρια με φρέσκα, βιολογικά, τοπικά προϊόντα.
Η εταιρεία συνεργάζεται ακόμα με διάφορα τοπικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας όπως τα Greater Chicago Food Depository, Greater Roseland West Pullman Food Network, Pilot Light και Chicago Botanical Garden’s Windy City Harvest.

Ο λαχανόκηπος τροφοδοτείται εξολοκλήρου από ΑΠΕ για την παραγωγή των 10 εκατομμυρίων τεμαχίων που καλλιεργούνται εκεί κάθε χρόνο. Τον λαχανόκηπο συντηρεί μια ομάδα 50 ατόμων και η καλλιέργεια είναι οργανική.

Το ελεγχόμενο περιβάλλον του θερμοκηπίου ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής που επιτρέπουν την επίτευξη παραγωγής 30 φορές μεγαλύτερης από τις συμβατικές καλλιέργειες, πράγμα θετικό για τους πεινασμένους του Σικάγο.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου