Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τα καταπληκτικά οφέλη του ακατέργαστου μελιού



Το ακατέργαστο μέλι είναι μια φυσική τροφή που είναι νόστιμη και ταυτόχρονα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω θα δούμε 5 τρόπους όπου το μέλι μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία αλλά και την ευημερία μας!

1. Καταπολεμά τις αλλεργίες: Ενώ  δεν υπάρχει έρευνα που να το αποδεικνύει, πολλά άτομα ισχυρίζονται ότι η χρήση ακατέργαστου μελιού βοηθά στο να μειωθούν τα συμπτώματα της αλλεργίας τους. Λόγω ότι το  μέλι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα  θα είναι ένας παράγοντας που θα μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις.

2. Βελτιώνει την πέψη: Το ακατέργαστο μέλι περιέχει πεπτικά ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν να διασπαστεί η τροφή πιο εύκολα, γεγονός που ενισχύει το πεπτικό σύστημα και την καταπολέμηση των ασθενειών που σχετίζονται με το πεπτικό.

3.Βοηθά στην ανακούφιση από το βήχα: To μέλι έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και άλλες αντι- φλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν να απαλυνθούν οι  λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ακατέργαστο μέλι για τα παιδιά τους όταν έχουν επίμονο βήχα, λόγω της γλυκιάς γεύσης του και της αντιβακτηριδιακής του ιδιότητας

4. Καταπραΰνει το δέρμα: Χρησιμοποιώντας τις αντι – βακτηριακές, αντιμυκητιασικές, και αντισηπτικές ιδιότητες, το ακατέργαστο μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους ερεθισμούς του δέρματος, τη βελτίωση της υγρασίας του δέρματος, την επούλωση των πληγών, και να δώσει μια νεανική λάμψη.

5. Ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου: Τρώγοντας μέλι πριν πάτε για ύπνο μπορεί να βοηθήσετε να μειωθούν  οι ορμόνες του στρες και να παράγει πιο πολλή μελατονίνη ο οργανισμός, η οποία είναι γνωστή πώς βοηθάει στον ύπνο καθώς επίσης είναι μια σημαντική ορμόνη στη βελτίωση της συγκέντρωσης και μάθησης. Το ακατέργαστο μέλι είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να ενισχύσει συνολικά τις νοητικές λειτουργίες, να μας ανακουφίσει  από το στρες, σύμμαχος της μνήμης αλλά και να βοηθήσει για ένα ποιοτικό ύπνο.

http://inspireyourlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου