Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

«Τράπεζα καλών πρακτικών» στον τουρισμό από τους Δήμους


greece_tourism
Μία «τράπεζα καλών πρακτικών» στον τουρισμό φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μέσω του νέου, αφιερωμένο στον τουρισμό, τμήματος της ιστοσελίδας που εγκαινιάζει στην ηλεκτρονική της διεύθυνση.
Η πρωτοβουλία συμπίπτει με τη σύσταση Τοπικών Τουριστικών Δικτύων ανά Δήμο, μετά από πρόταση της ΚΕΔΕ και στοχεύει στην ενίσχυση και ανάδειξη των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων των δήμων της χώρας σε σχέση με τον τουρισμό, μέσω της οποίας θα έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδήσεις για τον τομέα, απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα, αλλά και στις πηγές στατιστικών στοιχείων και μελετών.
Επίσης όσοι δήμοι το επιθυμούν, θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας να αναδεικνύουν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν για την ανάπτυξη, διαχείριση και προβολή του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.
Τα Τοπικά Τουριστικά Δίκτυα, όπως αυτά αποφασίστηκαν στην περσινή Γενική Συνέλευση της Ενωσης και προωθούνται από την Επιτροπή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ, αποτελούν άτυπα συμβουλευτικά όργανα, με δυνατότητα ευρείας σύνθεσης, όχι μόνο από δημοτικούς συμβούλους, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους τοπικών συλλογικών φορέων του τουρισμού, αλλά και τοπικούς επιχειρηματίες και πρόσωπα, που άμεσα ή έμμεσα ασχολούνται με τον τουρισμό (π.χ. συγγραφείς, δημοσιογράφους, ξεναγούς κ.λ.π. ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου