Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012


250 πολίτες στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τη λύση στα μεταλλαγμένα!


Η Greenpeace και περίπου 250 πολίτες κάθε ηλικίας σχημάτισαν με τα σώματά τους το μήνυμα «ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ», την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Μοναστηρακίου και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στις εταιρείες ζωικών προϊόντων που οφείλουν να αντικαταστήσουν με κτηνοτροφικά φυτά την πανάκριβη και συχνά μεταλλαγμένη σόγια στις ζωοτροφές!
Επιπλέον, μέσω της νέας ιστοσελίδας www.fitepse-ti-lisi.org η Greenpeace ενώνει τις φωνές των καταναλωτών που διεκδικούν αυτή την αλλαγή και των αγροτών που καλλιεργούν ήδη ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά σε κάθε μεριά της Ελλάδας και απευθύνεται σε νέους αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν την καλλιέργεια.


Κινητήρια δύναμη για ακόμη μια φορά στην εκστρατεία της Greenpeace, είναι χιλιάδες καταναλωτές που αναλαμβάνουν δράση, συμμετέχουν έμπρακτα στη σπορά κτηνοτροφικών φυτών και πιέζουν τις εταιρείες ζωικών προϊόντων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινητοποιηθούν. Επιπλέον, αγρότες που πρωτοπορούν και καλλιεργούν ήδη κτηνοτροφικά φυτά γιατί είναι μία συμφέρουσα, εύκολη καλλιέργεια και ακόμη περισσότεροι που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν την επόμενη ανοιξιάτικη καλλιεργητική περίοδο.
Μέχρι στιγμής, παρά τη δραματική αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και τις επανειλημμένες επαφές της Greenpeace, οι περισσότερες εταιρείες ζωικών προϊόντων σιωπούν σχετικά με το πότε και πώς θα αντικαταστήσουν τη σόγια στις ζωοτροφές. Επιπλέον, καμία εταιρεία δεν δεσμεύεται ότι θα εξασφαλίσει πως δεν θα καλλιεργηθεί ποτέ σόγια στην Ελλάδα, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης των ελληνικών χωραφιών με μεταλλαγμένα. Όσον αφορά το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρ' όλες τις δημόσιες δεσμεύσεις του για επείγουσες δράσεις δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κανένα συγκεκριμένο μέτρο ή χρονοδιάγραμμα προώθησης της καλλιέργειας των ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών.
“Με τη φθινοπωρινή καλλιεργητική περίοδο να φτάνει στο τέλος της, χιλιάδες καταναλωτές και αγρότες φυτεύουν ήδη τη λύση στα μεταλλαγμένα. Γίνονται μία φωνή και επιμένουν ότι καμία εταιρεία δεν πρέπει να επενδύσει σε σόγια στην Ελλάδα,  ενώ όλες οφείλουν να γίνουν μέρος της λύσης και να κάνουν τη χώρα μας και πάλι παραγωγική, αποδεικνύοντας έτσι με πράξεις και όχι με  διαφημίσεις την ελληνικότητα των προϊόντων τους.” τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.
Η Greenpeace καλεί τον κόσμο να στηρίξει την εκστρατεία μέσα από την ιστοσελίδα www.fitepse-ti-lisi.org και όσες και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο, να επικοινωνήσουν με την οργάνωση στο email fitepse-ti-lisi@greenpeace.org ή στο τηλέφωνο 210 3840774-5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου