ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σεμιναρίου Β Επιπέδου με θέμα
«Πρακτικές υγείας και οικονομίας. Τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι μας» Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 | |
16:00 – 16:15 | Προσέλευση-καφές |
16:15-16:25 | Χαιρετισμοί |
16:25-16:45 | «Παραγωγικά μοντέλα στη γεωργία και υγεία». Παπαδάκης Νίκος Υπεύθ. ΚΠΕ Μολάων |
16:45- 17:00 | «Βιολογική καλλιέργεια – Επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία» Σταύρος ΧρυσαδάκοςΓεωπόνος |
17:00- 17:15 | «Μεσογειακή διατροφή και ο ρόλος της στην παραγωγή και την υγεία» Νίκος Κατσαρός, πρ. πρόεδρος ΕΦΕΤ |
17:15-17:35 | «Ζωικά προϊόντα…Πώς φτάνουν τελικά στο πιάτο μας;» Παυλάκης Νικόλαος κτηνίατρος |
17:35-17:55 | «Χρήση επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων για άρδευση. Ενέχονται κίνδυνοι και ποιοί» Μπουραζάνης Γιώργος Γεωπόνος Msc «Διαχείριση περιβάλλοντος» υποψ. Δρ Γ.Π.Α.Υπ. Αγροτικής Αν. και Τροφίμων |
17:55 – 18:15 | Συζήτηση |
18:15 -18:30 | Διάλειμμα - καφές |
18:30 -19:00 | «Υγεία – Τοπικά προϊόντα – Τοπική οικονομία» Μαστορόπουλος Νεκτάριος Μέλος ΠΟ ΚΠΕ Μολάων |
19:00- 19:20 | «Η τροφή και η διατροφή στη Μεσόγειο –Παρουσίαση παιδαγωγικού υλικού» Αγγελική Τρικαλίτη Χημικός Σχ. Σύμβουλος ΠΕ 04 |
19:20 – 19:50 | «Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη παιδαγωγικών υλικών & προγραμμάτων για τη θεματική χρονιά 2011-12: Προτάσεις » Βασίλης Ψαλλιδάς Εκπαιδευτικός |
19:50 – 20:30 | Συζήτηση |
20:45 | Δείπνο |
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου2012 | |
9:00- 12:00 | Προσέλευση- Καφές– Χωρισμός σε ομάδες Οι επιμορφούμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα θα παρακολουθήσει δύο εργαστήρια από τα τέσσερα. Κάθε εργαστήριο θα έχει διάρκεια 1,5 ώρα Bασίλης Ψαλλιδάς εκπαιδευτικός, Αγγελική Τρικαλίτη χημικός , Παπαδάκης Νικόλαος υπεύθυνος ΚΠΕ Μολάων, Μαστορόπουλος Νεκτάριος μέλος ΠΟ ΚΠΕ Μολάων, Μυλωνά Μαρία αν. υπεύθυνη ΚΠΕ Μολάων, Λέντζα Ευαγγελία μέλος ΠΟ ΚΠΕ Μολάων, Πούλου Φωτεινή μέλος ΠΟ ΚΠΕ Μολάων |
«Πρόσκληση σε γεύμα … - Διαμορφώνοντας διατροφικές συμπεριφορές» | |
«Μελέτη Περίπτωσης- Τομάτες και … Υγεία και παραγωγικές διαδικασίες». Από την παραγωγή στην κατανάλωση | |
Σχέδιο εργασίας εκπαιδευτικού προγράμματος σε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση | |
«Μεθοδολογικά εργαλεία και δραστηριότητες από το παιδαγωγικό υλικό. Η τροφή και η διατροφή στη Μεσόγειο» | |
12:00 -12:15 | Διάλειμμα - καφές |
12:00-13:00 | Ολομέλεια – Συζήτηση – Παρουσίαση - Αξιολόγηση |
13:00 – 16:00 | Επίσκεψη σε μονάδα παραγωγής και στη συνέχεια σε μονάδα μεταποίησης (ελαιουργείο - τυροκομείο). Εργαστήριο γευσιγνωσίας ( λαδιού - κρασιού- τυριού…)Ελαφρύ γεύμα που θα παρασκευαστεί από τους συμμετέχοντες με υλικά από την ντόπια παραγωγή – μπουφές |
16:00-17:00 | Επιστροφή στο ΚΠΕ. Αξιολόγηση –Κλείσιμο σεμιναρίου |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου