Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων αναλαμβάνει, στην Πάτρα, ο σύλλογος στήριξης του σταθμού μέριμνας ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα, κατόπιν σύμβασης που υπέγραψε ο σύλλογος με τον δήμο Πατρέων αναλαμβάνει για έναν χρόνο την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ανάλογα με το επείγον κάθε περίπτωσης και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος θα γίνεται από τον δήμο σε συνεργασία με τον σύλλογο.

Επίσης, ο σύλλογος υποχρεούται, σύμφωνα με την σύμβαση, να παραχωρεί το κτηνιατρείο σε εθελοντές κτηνιάτρους για τη στείρωση ζώων, κατόπιν συνεννόησης με τον δήμο.

Ο σύλλογος στήριξης του σταθμού μέριμνας ζώων ιδρύθηκε το 1996 από μέλη του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών και λειτουργεί σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στην πανεπιστημιούπολη.

Στο σταθμό συγκεντρώνονται δεκάδες αδέσποτα ζώα, περιθάλπονται τα άρρωστα, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και στειρώσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια δωρεάν διάθεσής τους, σε όσους ενδιαφέρονται. Σύμφωνα με τον σύλλογο, η ευθανασία και η παραχώρηση ζώων για πειραματικούς σκοπούς έχουν αποκλεισθεί κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου