Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

CΝ Traveller

Μονεμβασιά: Στους οκτώ «ψαγμένους» προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο για το 2017

Μονεμβασιά: Στους οκτώ «ψαγμένους» προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο για το 2017

Η επιθυμία για ταξίδια σε προορισμούς που δεν έχουν γνωρίσει πολλοί είναι μεγάλη για τους επιβάτες κρουαζιέρας

Στους οκτώ γνωστούς προορισμούς κρουαζιέρας για το 2017 συγκαταλέγεται η Μονεμβασιά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller. Την ώρα που μερικοί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο προσπαθούν να συγκρατήσουν τον αριθμό τουριστών που υποδέχονται, τα κρουαζιερόπλοια διευρύνουν τα δρομολόγιά τους με ακόμα περισσότερους προορισμούς το νέο έτος. Η επιθυμία για ταξίδια σε προορισμούς που δεν έχουν γνωρίσει πολλοί είναι μεγάλη για τους επιβάτες κρουαζιέρας. 

Δείτε λοιπόν, ποιες θα είναι το 2017 οι πιο «ψαγμένες» επιλογές προορισμών.

1. Khasab, Oμάν

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Celebrity Cruises πρόκειται να έχει ως βάση για ένα πλοίο της στη Μ. Ανατολή. Με αναχώρηση από το Άμπου Ντάμπι, το Celebrity Constellation θα επισκέπτεται προορισμούς όπως το Ντουμπάι και το Μουμπάι αλλά και λιγότερο γνωστά λιμάνια όπως το Khasab στο Ομάν.


2. Μονεμβασιά


Αποκαλείται και το «Γιβραλτάρ της ανατολής» λόγω του βραχώδους τοπίου, όμως αυτό το λιμάνι στη Ν. Πελοπόννησο αποκτά τη δική του ουσία ως ένα από τα highlight της Μεσογείου.Το Seabourn που έχει αναδειχθεί από τα 2016 Readers’ Choice Awards του Conde Nast Traveller ως το καλύτερο κρουαζιερόπλοιο μικρού μεγέθους, προσεγγίζει αυτή την κοινότητα των 1.500 κατοίκων, όπως και τα Silversea και Wind Star.Η φωτογράφος και ιδρύτρια της lifestyle ιστοσελίδας In Bed With, Rhiannon Taylor, πρόσφατα ταξίδεψε στη Μονεμβασιά με το Seabourn και ενώ το δρομολόγιο από την Αθήνα στη Βενετία είχε στάση στους καθιερωμένους προορισμούς του Ντουμπρόβνικ και της Κέρκυρας, αυτό το μικρό βραχώδες νησί αναδείχθηκε ως το αγαπημένο της.


3. Πουέρτο Λιμόν, Κόστα Ρίκα


Είναι η μεγαλύτερη πόλη στις ακτές της  Κόστα Ρίκα στην Καραϊβική, όμως έχει περισσότερα φορτηγά πλοία με φρούτα παρά κρουαζιερόπλοια. Αυτό σύντομα μπορεί να αλλάξει καθώς οι εταιρίες κρουαζιέρας φαίνεται πως ανακάλυψαν ότι πρόκειται για ένα σημείο εύκολης πρόσβασης στα 2 εθνικά πάρκα Tortuguero και Cahuita καθώς και στο τροπικό δάσος Veragua, στις καλλιέργειες μπανάνας και σε ιερά. 

4. Nησιά Kornati, Κροατία


Πρόκειται για μια αλυσίδα από 140 νησιά έξω από τις ακτές του Ζαντάρ της Κροατίας, τα οποία διατηρούνται ως εθνικό πάρκο. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κρουαζιέρα με στάσεις για πλοία που εξερευνούν τις κροατικές ακτές όπως το Σπλιτ και το Χβαρ. 

5. Κότα Κιναμπαλού, Ανατολική Μαλαισία


Βρίσκεται στις βόρειες ακτές του Βόρνεο, σε κοντινή απόσταση από τα καθιερωμένα λιμάνια της Σιγκαπούρης και του Παλαουάν στις Φιλιππίνες. Η περιοχή αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο για εξερεύνηση τροπικών δασών και ουρακοτάγκων.

6. Icy Strait Point, Αλάσκα


Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λιμάνι κρουαζιέρας της Αλάσκας (Skagway, Ketchikan και Sitka), το Icy Strait Point είναι πιο ήσυχο, λίγο έξω από το χωριό Hoonah, όπου τα σουβενίρ φτιάχνονται από ντόπιους και δίνεται έμφαση στην αυθεντικότητα και το σεβασμό στη φύση. Η Celebrity Cruises έχει προσθέσει τα λιμάνι αυτό στα δρομολόγιά της αναφέροντας την πιθανότητα να δει κανείς μαύρη αρκούδα. 

7. Κράλεντικ, Μπονέρ


Η Μπονέρ έχει παραμείνει σχετικά μακριά από τον θόρυβο. Όμως τώρα η περιοχή έχει γίνει γνωστή ως ο παράδεισος των καταδύσεων. Το 20% της περιοχής και το 100% των νερών της είναι πάρκα και ο βυθός της έχει κηρυχθεί Προστατευόμενη Θαλάσσια Περιοχή από τα Ηνωμένα Έθνη.

8. Κέρκγουολ, Ορκάδες, Σκωτία

Ένα κάστρο που κάποτε ήταν το σπίτι βασιλικής οικογένειας της Σκωτίας και ένας καθεδρικός που έκτισαν Βίκινγκς έβαλαν το Κέρκγουολ στο χάρτη της κρουαζιέρας.Η Cunard, η Holland America, η Crystal Cruises και η Oceania είναι μερικές μόνο από τις εταιρίες που έχουν την περιοχή στα δρομολόγιά τους, κυρίως σε όσα αφορούν τα Βρετανικά Νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου