Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ένα πράσινο σπίτι Χόμπιτ που μπορεί να φτιάξει ο καθένας 


Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή σε ένα σπίτι 35 τετρ. μέτρων το οποίο θα είναι περιβαλλοντικά φιλικό, ενεργειακά αποδοτικό και θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις μιας ευρύχωρης κατοικίας;
Η εταιρεία Magic Green Homes κατασκευάζει τέτοια σπίτια χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένους θολωτούς σκελετούς. Τα σπίτια που θυμίζουν το κονάκι του Μπίλμπο Μπάγκινς στο Χόμπιτον της Μέσης Γης του Τόλκιν είναι τόσο εύκολα στην κατασκευή που απευθύνονται στον καθένα.
Οι θολωτοί σκελετοί είναι κατασκευασμένοι από σύνθετα ελάσματα μετάλλων και μπορούν να ενσωματωθούν μέσα σε χωμάτινες πλαγιές. Η συναρμολόγηση της δομής είναι απλή χάρη σε διάτρητα πτερύγια που επιτρέπουν τη διασύνδεση των μερών.

Χάρη στην ευέλικτη τεχνολογία, τα σχέδια μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε γεωμορφολογία και να εξειδικευτούν με γνώμονα τις ανάγκες του χρήστη.
Το καλό είναι ότι ο κάτοχος ενός τέτοιου σπιτιού μπορεί να το επεκτείνει σταδιακά εφόσον προκύψει ανάγκη. Τρεις άνθρωποι χρειάζονται μόλις τρεις μέρες για να το κατασκευάσουν χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερες δεξιότητες ή ειδικό εξοπλισμό.
Η τεχνολογία δανείζεται στοιχεία από διάφορες μεθόδους θεμελίωσης και οικοδόμησης με χώμα, όπως είναι η τεχνική superadobe (αμμόσακοι και αγκαθωτό συρματόπλεγμα) και τα γεωυφάσματα.

Σε κάθε σημείο του κελύφους μπορούν να διανοιχτούν αγωγοί και κανάλια για τους σωλήνες ύδρευσης, τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, αλλά και τον εξαερισμό.
Το ανθεκτικό, συναρμολογούμενο και αδιάβροχο εσωτερικό κέλυφος των σπιτιών της Green επιτρέπει τον καλό εξαερισμό και τη στεγάνωση διότι προσαρμόζεται ιδανικά με το χώμα που το περιβάλλει.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου