Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Γιατί να προτιμήσεις το Κατσικίσιο Γάλα


giati-na-protimiseis-to-katsikisio-gala


Το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του.



Χωνεύεται εύκολα, γιατί η συστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του στομάχου, και δεν φουσκώνει.



Συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους.
Ιδανική για την θεραπεία του γαστρικού έλκους, αλλά και όλως τον στομαχικών και γαστρεντερικών προβλημάτων είναι η μαστίχα Χίου!!



Είναι το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό.



Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυικού συστήματος γιατί είναι το πιο πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο.



Το κατσικίσιο γάλα είναι πλουσιότερο σε σχέση με το αγελαδινό σε ασβέστιο. Περιέχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10% περισσότερο (Σε 100 γρ. γάλακτος, το κατσικίσιο έχει 129 γρ. ασβεστίου ενώ το αγελαδινό 117 γρ.)



Είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο. Συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη) και περιέχει καροτίνη που λειτουργούν προληπτικά ενάντια στον καρκίνο.



Είναι το γάλα με τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρυνση



«Τροφή»: στο Θεόφραστο είναι που διαβάζουμε την πληροφορία ότι οι κάτοικοι της Αρκαδίας κατά την εποχή της ανοίξεως δεν έπιναν φάρμακα αλλά
μόνο γάλα -«γαλακτοποτείν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- και τούτο διότι το γάλα περιείχε όλες τις ουσίες από τα βότανα -μεταξύ αυτών και πολλές τσουκνίδες -που τα ζώα έτρωγαν την περίοδο της Ανοίξεως…



και φυσικά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για όσους το επιθυμούν: Φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου