Τί βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε!
Δείτε ποια σιχαμένα πράγματα βάζουν οι εταιρίες
στα φαγητά που τρώμε! Τα πιο ανθυγιεινά πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα
φαγητά που τρώμε, έχουν σκιάξει το καταναλωτικό κοινό.
Κυστείνη (L-Cysteine)
Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.
Πολτός από κορμός δέντρου (cellulose)
Μπαίνει σε φέτες κίτρινου τυριού, dressing σαλάτας και σοκολατούχο γάλα. Έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα φαγητά από το να απορροφήσουν υγρασία και να τα στερεοποιεί, στην θέση του λαδιού ή του αλευριού που κοστίζει παραπάνω.
Σκόνη από κόκκαλα αγελάδας (bone char)
Χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο την σύγχρονη μέρα. Ιστορικά αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο να κάνεις τους κύβους ζάχαρης να φαίνονται πιο λευκοί.
Σέλακ (Shellac)
Eκκρίσεις ενός είδους σκαθαριού που βρίσκεται μόνο στην Ταϊλάνδη, το οποίο χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε όλα τα είδη γυαλιστερών γλυκών ή οτιδήποτε άλλο έχει επικάλυψη σοκολάτας.
Azodicarbonamide
Παράγωγο του πετρελαίου που χρησιμοποιείται σε πλαστικά, στρώματα για yoga, σόλες παπουτσιών και τα ψωμάκια των burgers στις αγαπημένες σου αλυσίδες.
Διοξείδιο του τιτανίου (Titanium Dioxide)
Ένα χημικό που προκύπτει από το τιτάνιο και το οποίο χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά, καθώς επίσης και σε φαγητά όπως το γάλα με χαμηλά λιπαρά (σ.σ. το κάνει να φαίνεται λευκότερο). Επίσης μπορείς να το βρεις σε dressing σαλάτας και κρέμες για καφέ.
Διοξείδιο της σιλικόνης (Silicon Dioxide)
Συνήθως έχει την μορφή άμμου και θα το βρεις χωμένο σε διάφορα είδη fast food, όπως το τσίλι των Wendy’s και το κρέας των Taco’s Bell. Χρησιμοποιείται για να τα κάνει να μην σβολιάζουν.
Θειώδης αμμωνία (Αmmonium Sulfate)
Το βρίσκεις σε λιπάσματα και στα ψωμιά ορισμένων αλυσίδων fast food. Οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι, στις ποσότητες που χρησιμοποιείται, είναι ασφαλές.
Κυστείνη (L-Cysteine)
Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.
Πολτός από κορμός δέντρου (cellulose)
Μπαίνει σε φέτες κίτρινου τυριού, dressing σαλάτας και σοκολατούχο γάλα. Έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα φαγητά από το να απορροφήσουν υγρασία και να τα στερεοποιεί, στην θέση του λαδιού ή του αλευριού που κοστίζει παραπάνω.
Σκόνη από κόκκαλα αγελάδας (bone char)
Χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο την σύγχρονη μέρα. Ιστορικά αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο να κάνεις τους κύβους ζάχαρης να φαίνονται πιο λευκοί.
Σέλακ (Shellac)
Eκκρίσεις ενός είδους σκαθαριού που βρίσκεται μόνο στην Ταϊλάνδη, το οποίο χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε όλα τα είδη γυαλιστερών γλυκών ή οτιδήποτε άλλο έχει επικάλυψη σοκολάτας.
Azodicarbonamide
Παράγωγο του πετρελαίου που χρησιμοποιείται σε πλαστικά, στρώματα για yoga, σόλες παπουτσιών και τα ψωμάκια των burgers στις αγαπημένες σου αλυσίδες.
Διοξείδιο του τιτανίου (Titanium Dioxide)
Ένα χημικό που προκύπτει από το τιτάνιο και το οποίο χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά, καθώς επίσης και σε φαγητά όπως το γάλα με χαμηλά λιπαρά (σ.σ. το κάνει να φαίνεται λευκότερο). Επίσης μπορείς να το βρεις σε dressing σαλάτας και κρέμες για καφέ.
Διοξείδιο της σιλικόνης (Silicon Dioxide)
Συνήθως έχει την μορφή άμμου και θα το βρεις χωμένο σε διάφορα είδη fast food, όπως το τσίλι των Wendy’s και το κρέας των Taco’s Bell. Χρησιμοποιείται για να τα κάνει να μην σβολιάζουν.
Θειώδης αμμωνία (Αmmonium Sulfate)
Το βρίσκεις σε λιπάσματα και στα ψωμιά ορισμένων αλυσίδων fast food. Οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι, στις ποσότητες που χρησιμοποιείται, είναι ασφαλές.
Πηγή:http://www.paratiritis-news.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου