Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα Ζηλανδία: Δημιουργεί το μεγαλύτερο «σανατόριο» για τη θαλάσσια ζωή

Ο Πρωθυπουργός της χώρας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών τόνισε πως περισσότερα από 239.000 τετραγωνικά μίλια ωκεανού θα δοθούν για τη συγκεκριμένη δράση.

|


Ο Τζον Κέι, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, μιλώντας στην 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε πως η χώρα του θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας ζώνης απόλυτης προστασίας της θαλάσσιας ζωής εντός του επόμενου έτους. Η συγκεκριμένη περιοχή που θα διατεθεί από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είναι συνολικής έκτασης 239.000 τετραγωνικών μιλίων δηλαδή ίση περίπου με το μέγεθος της Γαλλίας. 

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη ζώνη που θα δημιουργηθεί δεν θα απαγορεύεται μόνο η αλιεία αλλά και οι υποθαλάσσιες έρευνες οποιουδήποτε είδους, καθώς οι συγκεκριμένες δράσεις έχει αποδειχθεί πως επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την υποθαλάσσια ζωή. 

Η ανακοίνωση του Νεοζηλανδού Πρωθυπουργού δεν έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό, όπως είναι λογικό, από τους τοπικούς εκπροσώπους του κλάδου της αλιείας ο οποίος μάλιστα είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες για την τοπική οικονομία με κέρδη περίπου 580 εκατομμυρίων λιρών την περασμένη χρονιά. Ήδη κάποιοι από τους εκπροσώπους των εταιρειών αλιείας έσπευσαν να τονίσουν σε μέσα της Νέας Ζηλανδίας πως η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τόσο τη βιωσιμότητα των εταιρειών όσο και τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου