Όξινες και αλκαλικές τροφές: ποια η διαφορά;
Για να λαμβάνει ο οργανισμός μας όλα τα θρεπτικά συστατικά, χωρίς να ψάχνουμε
αναλογίες και συνδυασμός το καλύτερο είναι μία ισοπροπημένη διατροφή. Παρόλα
αυτά ας δούμε τις διαφορές:
Οι αλκαλικές τροφές είναι η βάση της υγείας μας.
Αυτό που κάνουν είναι να ανανεώσουν τα κύτταρα μέσω του αίματος. Οι όξινες
τροφές οξειδώνουν τους ιστούς και ταόργανα και οδηγούν σε ασθένειες. Η σωστή
αναλογία είναι περίπου 80% αλκαλικό περιβάλλον και 20% όξινο.
Αλκαλικές τροφές: μπρόκολο,
πατζάρια, λάχανο, καρότο,κουνουπίδι, αγγούρι, σέλινο, μελιτζάνες, πράσινα
φασόλια, πιπεριές, μπιζέλια,μπάμιες, ραπανάκια, κολοκύθι, σπανάκι, μαρούλι,
κρεμμύδι, ντομάτα, ρύζι, πατάτα(αν είνα με τη φλούδα της), αμύγδαλα, σκόρδο,
αρωματικά χόρτα (μαϊντανός,κτλ.), λεμόνι, γάλα, μήλα, πορτοκάλια, ανανάς,
αβοκάντο, μπανάνα, καρπούζι,πεπόνι, σταφύλι, φράουλα, κεράσι, ροδάκινο, σύκο
Όξινες τροφές: κόκκινο κρέας,
πουλερικά, ψάρια, άσπρο αναποφλοίωτο ρύζι, άσπρο αλεύρικαι τα παράγωγά του,
επεξεργασμένα δημητριακά (ζυμαρικά, ψωμί), τυρί, αβγά,μαργαρίνη, όσπρια,
σπαράγγια, αγγινάρες, δαμάσκηνα, ζάχαρη, καφές, κακάο,αλκοόλ, τσάι, παγωτά,
αναψυκτικά, εμφιαλωμένοι φρουτοχυμοί, τροφές εργοστασίουκαι στιγμιαίες τροφές,
κέτσαπ, επεξεργασμένα δημητριακά για πρωινό τύπουμούσλι, κορν φλέικς, κλπ,
σάλτσες για σαλάτες, μπισκότα, γλυκά, τούρτες, πίτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου