Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το κάρι προστατεύει από τα εγκεφαλικά!



Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονο κάρι μπορεί να προστατεύουν τον εγκέφαλό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και...
άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία.





Σε πειράματα με ποντίκια ανακάλυψαν ότι μία ουσία που περιέχει η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κάρι, επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούν αυτά τα νοσήματα στα κύτταρα του εγκεφάλου.

Η ουσία λέγεται αρωματική τουρμερόνη και, όπως διαπιστώθηκε, προάγει τον πολλαπλασιασμό βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο και την διαφοροποίησή (μετατροπή) τους σε νευρώνες.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επιδιόρθωση των βλαβών στον εγκέφαλο.

«Αν και αρκετές ουσίες έχει διαπιστωθεί ότι διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των εγκεφαλικών βλαστοκυττάρων, λιγοστές προάγουν και την διαφοροποίησή τους σε νευρώνες, η οποία αποτελεί σημαντικό στόχο της αναγεννητικής ιατρικής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αντέλ Ρέγκερ, από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης & Ιατρικής του Γιούλχ, στη Γερμανία.

"Τα ευρήματά μας για την αρωματική τουρμερόνη μάς φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά προς αυτόν τον στόχο". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου