Μιά σαλάτα με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες
Υλικά
-120
γρ περίπου χοντραλεσμένο σιτάρι
-ένα
(1) κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
-θαλασσινό
ανεπεξέργαστο αλάτι
-μαύρο πιπέρι
-μία
με δύο λιαστές ντομάτες
-χυμό
από ένα λεμόνι
-μία
μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
-λάδι
-φύλλα μαρουλιού
Διαδικασία
με
τα υλικά μας αυτά φτιάχνουμε μικρά “ντολμαδάκια” τυλιγμένα στα φύλλα του
μαρουλιού μας και να πως:
και
σε
ένα τηγάνι προσθέτουμε
το
αλάτι
το
πιπέρι
το
κουρκούμι
το
σιτάρι μας – όπως είναι με το νερό,το οποίο έχει σχεδόν απορροφήσει
το
λάδι
το
σαφράν και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας
τα
γυρίζουμε για πέντε με δέκα λεπτά πολύ πολύ γρήγορα
τραβάμε
από το μάτι της κουζίνας
και
προσθέστε
το χυμό λεμονιού
την
πιπεριά ψιλοκομμένη
τις
ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους κομμένες στα δύο
τη
λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
το
κρεμμύδι μας επίσης ψιλοκομμένο
και
το τζίντζερ
ανακατεύουμε
πολύ καλά και προσθέτουμε το δυόσμο
αφού
ανακατέψουμε πάλι πολύ καλά τα υλικά μας
στη
συνέχεια
πλάθουμε
μικρές μπουκιές και τις τυλίγουμε στα φύλλα μαρουλιού…
τα
τοποθετούμε σε γυάλινη πιατέλα που να σκεπάζει και τα βάζουμε στο
ψυγείο…
μπορούμε
να τα σερβίρουμε μετά από μία ώρα ώστε όλα μας τα υλικά να δέσουν μεταξύ
τους…
η
σαλάτα αυτή μπορεί να καταναλωθεί και μετά από αρκετές ώρες διατηρημένη πάντα
στο ψυγείο για μία με δύο μέρες…
σημείωση:
οι ποσότητες είναι ενδεικτικές,μπορούμε να τις προσαρμόσουμε στις δικές μας
ανάγκες!!!
~~~~~~~~~~~~~~~
Πηγή: botanologia.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου