Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε ψωμί από λευκά άλευρα;

Το λευκό ψωμί είναι μια τροφή που οι περισσότεροι καταναλώνουν στο καθημερινό διατροφολόγιό τους.
Τι συμβαίνει όμως στον οργανισμό μας όταν καταναλώνουμε λευκό ψωμί; Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που βρίσκονται στο λευκό ψωμί έχουν ελάχιστες φυτικές ίνες και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα και αμέσως το ρίχνουν με αποτέλεσμα να ξαναπεινάμε. Επιπλέον τα λεύκά άλευρα είναι καταστροφικά για την υγεία και σοβαρότατος παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθειες, ζάχαρο, καρκίνο.
Για αυτό το λόγο είναι καλύτερα να επιλέγουμε ψωμί ολικής άλεσης, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες διασπώνται πιο αργά στο στομάχι και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου