Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σπόροι: Εισαγωγή στην πιο απίθανη ιατρική της φύσης!


Σπόροι: Εισαγωγή στην πιο απίθανη ιατρική της φύσης!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τους σπόρους; Τα χρώματα, τα σχήματά τους;
Έχετε ξαφνιαστεί με τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, βλέποντας να αναπτύσσεται ένα τεράστιο δέντρο από ένα τόσο δα σποράκι;
Θα ξαφνιαστείτε ακόμη περισσότερο αν μάθετε ότι τα σχήματα των σπόρων δεν είναι τυχαία, ούτε τα χρώματά τους είναι αδιάφορα.
Ο σπόρος κρύβει μέσα του όχι μόνο αρκετό ενεργειακό δυναμικό και επαρκείς πληροφορίες για να δημιουργηθεί ένα νέο φυτό, που κι εκείνο θα παράγει σπόρους με ανάλογο ενεργειακό απόθεμα, αλλά έχει και την ικανότητα, αυτή την ενέργεια που περικλείει να την αποδίδει σε ζωντανούς ιστούς, βελτιώνοντας την λειτουργία τους. Αυτή την ικανότητα την έχουν μόνο οι φυσικοί σπόροι και όχι οι μεταλλαγμένοι και από τους φυσικούς μόνο όσοι είναι υγιείς και μπορούν να αναπαράγονται αενάως.


Τα σχήματα των σπόρων μας δίνουν ενδείξεις για το ποια όργανα μπορούν να ωφελήσουν περισσότερο και τα χρώματά τους μας καθοδηγούν σχετικά με το είδος του προβλήματος που μπορούν να ελέγξουν, να κουμαντάρουν.
Για τα σχήματα των σπόρων έχουμε πει άλλοτε μερικά πράγματα. Ότι π.χ. το φασόλι ευεργετεί τα νεφρά που έχουν το ίδιο σχήμα κλπ. 

Εδώ θα μιλήσουμε για τα χρώματα των σπόρων και τα είδη των ανισορροπιών στο σώμα που μπορούν να φροντίσουν.
Σύμφωνα λοιπόν με την Κινέζικη θεραπευτική, το σώμα ισορροπούν 6 ενέργειες: αέρας, ζέστη, φωτιά, υγρασία, ξηρασία, κρύο. Οι ενέργειες αυτές πρέπει να βρίσκονται στο σώμα σε ισορροπία, αλλιώς παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα υγείας.
Κάθε μια από τις ενέργειες έχει το χρώμα της. Έτσι 
- το χρώμα της ενέργειας του αέρα (1) είναι το πράσινο και το γαλάζιο, 
- το χρώμα της ζέστης (2) είναι το κόκκινο, 
- το χρώμα της φωτιάς (3) είναι το πορτοκαλί και το ροζ, 
- το χρώμα της υγρασίας (4) είναι το κίτρινο, 
- το χρώμα της ξηρασίας (5) είναι το καφέ και το άσπρο, 
- το χρώμα του κρύου (6) είναι το μαύρο, το σκούρο μπλε, το μουντό γκρι και το μελανό.

Κάθε ασθένεια, ανάλογα από το από ποιας ενέργειας την ανισορροπία προκαλείται, περιγράφεται κι εκείνη από κάποιο ή κάποια χρώματα. Έτσι π.χ. ο ίκτερος θεωρείται κίτρινη νόσος, προέρχεται από την ανισορροπία της ενέργειας της υγρασίας στο σώμα, και το δέρμα του ανθρώπου που υποφέρει απ’ αυτή την ανισορροπία εμφανίζει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Ομοίως, όταν κρυώνουμε υπερβολικά, τα χείλη μας γίνονται μελανά κι έτσι στη φάση αυτή έχουμε μια μελανή κατάσταση, προερχόμενη από την υπερβολική αύξηση της ενέργειας του κρύου στο σώμα κ.ο.κ.
Ανάλογα με το χρώμα της κατάστασης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, επιλέγουμε και το χρώμα του σπόρου που θα ελέγξει, θα φροντίσει, θα φέρει πάλι σε ισορροπία το σύστημα, με αποτελεσματικότητα. Έτσι 
- οι κίτρινες ασθένειες ελέγχονται, κουμαντάρονται, ισορροπούν, με σπόρους πράσινου χρώματος. 
- Οι μαύρες ή μελανές καταστάσεις, ελέγχονται με σπόρους χρώματος κίτρινου. 
- Οι πράσινες ασθένειες ελέγχονται με σπόρους χρώματος καφέ. 
- Οι καφέ και άσπρες καταστάσεις με σπόρους χρώματος κόκκινου, ροζ ή πορτοκαλί. 
- Οι κόκκινες καταστάσεις με σπόρους μαύρου χρώματος.


σπόροι geora-thumb-large

Οι σπόροι τοποθετούνται στις αντιστοιχίες των οργάνων στο χέρι και αλλάζονται πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Με την ίδια λογική, όταν θέλουμε να ελέγξουμε ένα συναίσθημα, τοποθετούμε τους ανάλογους σπόρους στην αντιστοιχία της καρδιάς στην παλάμη, επειδή η καρδιά θεωρείται η έδρα των συναισθημάτων.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κάθε σπόρος κατά τη διαδικασία αυτή αδειάζει από ενέργεια και τελικά πεθαίνει, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται μια μόνο φορά. 

Σίγουρα οι πληροφορίες αυτές δεν επαρκούν για να προκαλέσει κανείς μια θεραπεία στον εαυτό του ή στους άλλους. Είναι όμως αρκετές για να αντιληφθεί ο καθένας μας την αδιαμφισβήτητη αξία που έχει για την υγεία και τη ζωή μας, η διαφύλαξη των φυσικών σπόρων. Εκεί ακουμπά τόσο η θρέψη, όσο και η θεραπεία μας. Ας μην παίρνουμε τόσο αψήφιστα τη δίωξή τους για λίγα χρήματα. Αρκεί να σκεφθούμε ότι τα χρήματα σαν υλικό, ούτε τρώγονται, ούτε θεραπεύουν.




Γιάννα Ρουσοδήμου Φαρμακοποιός-Σύμβουλος φυσικής υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου