Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Βότανα που αποδυναμώνουν τα καρκινικά κύτταρα
 
Βότανα που αποδυναμώνουν τα καρκινικά κύτταρα
Γνωρίζετε ότι ό μαϊντανός, το σέλινο και το χαμομήλι αποδυναμώνουν τα καρκινικά κύτταρα;

Ένα συστατικό που αφθονεί στη μεσογειακή διατροφή, φαίνεται ότι έχει την ιδιότητα να αποδυναμώνει τα καρκινικά κύτταρα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Η απιγενίνη ένα φλαβονοειδές συστατικό που αφθονεί στον μαϊντανό, το σέλινο και το χαμομήλι, αλλά και σε πολλά φρούτα και λαχανικά διαπιστώθηκε ότι έχει την ιδιότητα να επανεκπαιδεύει τα καρκινικά κύτταρα τα οποία συμπεριφέρονται ως φυσιολογικά, ακολουθώντας τη διαδικασία της κυτταρικής απόπτωσης – δηλαδή του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.

Σ΄ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο μετά από εργαστηριακές έρευνες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η απιγενίνη μπορούσε να καταστήσει «θνητά» τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού. Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει την απιγενίνη με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας έρευνας οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η απιγενίνη προσδένεται σε περίπου 160 πρωτεΐνες, καθώς και ότι η σύνδεσή της με συγκεκριμένες πρωτεΐνες, όπως η hnRNPA2, συνέβαλε στην ομαλοποίηση της συμπεριφοράς των καρκινικών κυττάρων ή στην καλύτερη ανταπόκρισή τους σε χημειοθεραπευτικά φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου