Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


 βιολογικά, ελάφια, κοτόπουλα, φράουλες εσπεριδοειδή κι ελαιόλαδο

Επίσκεψη στο Κτήμα Γκολέμη στη Φάριδα


Είναι αξιοπρόσεκτο αλλά και αξιοπερίεργο… Την εποχή που αναζητούμε ότι φυσικό και αυθεντικό, δεν γνωρίζουμε, ότι δίπλα μας βρίσκεται το Κτήμα Γκολέμη.
Στα όρια Τραπεζοντής – Παλαιοπαναγιάς οι αδελφοί Γκολέμη δημιούργησαν το Βιολογικό κτήμα Γκολέμη. Την εποχή που κανείς δεν μιλούσε για βιολογικά, δεκαετία 90 ο Χρήστος και ο Τάσος δημιούργησαν μια
φάρμα όπου καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα κι εκτρέφονται βιολογικά  τα ζώα. Σε έκταση 250 στρεμμάτων με ελιές και εσπεριδοειδή έχουν επιδοθεί σε ένα καθημερινό αγώνα για καλύτερη ποιότητα και καθαρότερα προϊόντα.

Έτσι δικαιώθηκαν όταν το λάδι τους διακρίθηκε ακόμα και από πανεπιστημιακούς αναλυτές για την χαμηλή οξύτητα και για την πληρότητά του. Τα οπωροκηπευτικά και τα εσπεριδοειδή τους γίνονται ανάρπαστα στις βιολογικές λαϊκές της Αθήνας.
Εξειδικευμένοι στην παραγωγή και καλλιέργεια έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις αλλά κυρίως το πλεονέκτημα της κουραστικής μεν αλλά φυσικής ζωής.
Το «Κτήμα Γκολέμη» είναι επισκέψιμο. Επισκέπτες κυρίως από άλλες πόλεις και σχολεία θαυμάζουν τόσο την φάρμα όσο και τις καλλιέργειας.
Σε πρόσφατη επίσκεψή μας γευθήκαμε φράουλες ενώ θαυμάσαμε τα ζώα από Θιβέτ, τα ελάφια, τις κότες και τα πανέμορφα και άγρυπνα ελληνικά σκυλιά – φύλακες.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη. Λίγο πριν από την Τραπεζοντή στην εθνική οδό δεξιά. (τηλ. 6945048528)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου