Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013





ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΚΠΕ Μολάων, στα πλαίσια της πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» Άξονες προτεραιότητας 7, 8, 9 η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και εθνικών πόρων, διοργάνωσε δύο σεμινάρια με τίτλο: «δημιουργία animation» διάρκειας δώδεκα (12) ωρών το καθένα.
   Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στους Μολάους 25 και 26 Ιανουαρίου και στη Σπάρτη στις 1 και 2 Φεβρουαρίου και τα παρακολούθησαν εξήντα (60) περίπου εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) οι οποίοι είχαν επιλεγεί από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λακωνίας
   Στο σεμινάριο καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων Νίκος Παπαδάκης αναφερόμενος στη σημασία των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και  η υπεύθυνη του εργαστηρίου Μαρία Οικονόμου (ζωγράφος – εκπαιδευτικός) καθ’ όλη τη διάρκεια, κατεύθυνε τους συμμετέχοντες, που με πολύ δουλειά αλλά και ευχαρίστηση, δημιούργησαν ένα παραμύθι με κινούμενα σχέδια (animation) και έμαθαν μια νέα  τεχνική που όπως δήλωσαν όλοι,  θα μεταφέρουν στους μαθητές τους, που σίγουρα θα ενθουσιαστούν.
   Το κέντρο μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτού του πραγματικά πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου.  








Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων


Νίκος Παπαδάκης                                                και η παιδαγωγική ομάδα

2 σχόλια:

  1. πολυ καλη πρωτοβουλια. αν γινει κατι παρομοιο στο μελλον θα ηθελα να συνεισφερω με τις γνωσεις και την polyxronh εμπειρια μου στην εκπαιδευση animation για νεους και εκπαιδευτικους. επισης οι εκπαιδευτικοι που ενδιαφερονται μπορουν αν επικοινωνησουν με την ομαδα μας για να λαβουν δωρεαν τεχνικη υποστηριξη στην υλοποιηση προγραμματων animation στα σχολεια τους.Ευχαριστω.

    Ευαγγελος Βλαχακης
    κιν/κη ομάδα ΚΙΝΟglaz

    https://www.facebook.com/KINOglaz.cinecollective?fref=ts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω μπορειτε να δειτε ενα δειγμα απο τη δουλεια μας: http://youtu.be/cgRcyb41rCs

    ΑπάντησηΔιαγραφή