Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η κλιματική αλλαγή μειώνει την παραγωγικότητα της υπαίθρου

 
Οι καύσωνες που συνδέονται με τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής θα επηρεάζουν συνεχώς, πλέον, τις μεγάλες οικονομίες στον πλανήτη μειώνοντας την παραγωγικότητα της υπαίθρου, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013.
 
 
Η κατακόρυφη αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα τα τελευταία έτη σε συνδυασμό με την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, έχουν ως τελική συνέπεια μείωση κατά 10% της παραγωγικότητας στον εξωτερικό χώρο, λόγω θερμικού στρες του εργαζόμενου, σημειώνει η βρετανική επιθεώρηση Nature Climate Change που δημοσιεύει ολόκληρη τη μελέτη.
Δεν προκύπτει, όμως, από την ανάγνωση της βρετανικής επιστημονικής μελέτης ότι οι συντάκτες της συνυπολόγισαν επαρκώς ότι τα αέρια που συντείνουν στο φαινόμενο θερμοκηπίου κάνουν διαφορετικές εκπομπές, ανά περιοχή του πλανήτη αλλά και ημερολογιακό έτος.
Πάνω σε αυτή την έλλειψη της μελέτης βασίζονται όσοι πιστεύουν στη διαρκή τεχνολογική εξέλιξη και τη θετική συνδρομή της στην καθημερινή μας ζωή και αντιτείνονται ότι ο καύσωνας δυνητικά αντιπροσωπεύει καίριο κίνδυνο για την υγεία του εργαζόμενου εκτός γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου