Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Γιατί πρέπει να τρώμε εποχιακά τρόφιμα;

Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να τρώμε περισσότερο τοπικά, εποχιακά τρόφιμα:

- για τη μείωση της ενέργειας (και των συναφών εκπομπών CO2) που απαιτείται για να αναπτυχθούν και να μεταφερθούν τα τρόφιμα που τρώμε

- να αποφύγουμε να πληρώσουμε ένα ασφάλιστρο για τα τρόφιμα που είναι δυσεύρετα ή έχουν διανύσει πολύ δρόμο

- για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας

- για να επανασυνδεθούμε με τους κύκλους της φύσης και το πέρασμα του χρόνου

- αλλά, πιο σημαντικό, επειδή τα εποχιακά τρόφιμα είναι φρέσκα έτσι τείνουν να είναι πιο νόστιμα και πιο θρεπτικά Eat the seasons www.eattheseasons.co.uk (Copyright permission taken) 

 ‘‘Για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας - αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ και μπορούμε και μέσο των τροφίμων να το καταφέρουμε.’’ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου