Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΤΙΡΙΑ

undefined
Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ε.Ε. πρέπει να εστιάσει περισσότερο σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, είπε ο επίτροπος ενέργειας Gunther Oettinger, μετά τη συμφωνία των κρατών μελών για την οδηγία ενεργειακής απόδοσης. Μιλώντας μετά...
τη συνάντηση των υπουργών ενέργειας στο Λουξεμβούργο, που σηματοδότησε επίσημα την συμφωνία για την οδηγία ενεργειακής απόδοσης, ο επίτροπος ενέργειας προειδοποίησε τα κράτη μέλη ότι δεν υπάρχει τρόπος να τα βγάλουν πέρα με τα νέα υποχρεωτικά μέτρα. «Είναι μια δεσμευτική νομοθεσία και τα κράτη-μέλη μας πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με τις προτεραιότητές τους, και προτεραιότητά τους είναι να επενδύσουν σε υπάρχοντα κτίρια, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Oettinger.
Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόταση, η μόνη υποχρέωση των κρατών-μελών σχετικά με τα κτίρια είναι η ανακαίνιση του 3% όλων των κεντρικών κυβερνητικών κτιρίων με συνολικό χρησιμοποιήσιμο εμβαδόν άνω των 250 τετραγωνικών. Σε ορισμένες χώρες, αυτό περιορίζει το εύρος εφαρμογής της οδηγίας σε λίγα μόνο κτίρια - στη Γερμανία για παράδειγμα μετράει περίπου 37 στο σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου