Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012


Προσέλκυση Πεταλούδων στον κήπο μας



Προσέλκυση Πεταλούδων στον κήπο μας

Οι μέλισσες δεν είναι τα μόνα έντομα τα οποία επικονιάζουν κήπους. Οι πεταλούδες προσφέρουν και αυτές στην επικονίαση. Πρώτα όμως πρέπει να τις προσελκύσουμε στον κήπο μας. Οι πεταλούδες είναι με έντονα χρώματα όπως μοβ, κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινο αλλά υπάρχουν και πολλές με αδιάφορά χρώματα η χρωματισμούς «κάλυψης». Σε ένα μπαξέ- κήπο λαχανικών, η φύτευση γλυκάνισου, μέντα, ή δυόσμο(όλα της ίδιας οικογένειας) θα προσελκύσει τις πεταλούδες στον κήπο μας με τα μοβ άνθη. Ένα άλλο δημοφιλές φυτό που προσελκύει πεταλούδες είναι το μέλισσόχορτο. Επίσης χρήσιμα είναι όλα τα άνθη και ιδιαίτερα αυτά με έντονα χρώματα
στις πεταλούδες αρεσει πολυ το μωβχρωμα

Τα εντομοκτόνα, είναι θανατηφόρα για την πεταλούδα και ακόμα και "ασθενή" εντομοκτόνο θα σκοτώσει τις κάμπιες. Η χρήση εντομοκτόνων στον κήπο θα διώξει και θα μειώσει δραστικά τον πληθυσμό όλων των ωφέλιμων εντόμων. Όποτε η χρήση βιολογικών σκευασμάτων , παγίδων για συγκεκριμένα έντομα είναι επιβεβλημένη αν θέλετε ένα οργανικό κήπο.
Εκτός από αυτόν, οι πεταλούδες χρειάζονται μερικά βασικά πράγματα για να είναι «ευτυχισμένες» στις συνήθειες τους:
· ένα μέρος για να γεννήσουν τα αυγά τους,
· τα φυτά για να θρέψουν τις προνύμφες τους,
· ένα μέρος για να σχηματίσουν μια χρυσαλίδα και νέκταρ για την ενήλικη πεταλούδα.
· Αν θέλετε να παρέχουμε το "Hilton" των καταλυμάτων, τοποθετούμε επίπεδες πέτρες σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για τις πεταλούδες να επισκεφτούν για να απολαύσουμεε τον ήλιο και τη ζεστή με τα φτερά τους.
πεταλούδα σε πέτρα

· Θα μπορούσαμε να πάτε ένα βήμα μπροστά και να προσφέρει και ένα «spa». Οι πεταλούδες απολαμβάνουν την λάσπη δηλαδή ένα σημείο με υγρή άμμο ή λάσπη για να πιει. Αυτό συνήθως υπάρχει στους λαχανόκηπους μας μετά από τα ποτίσματα .
Ουσιαστικά θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα οικότοπο, ενδιαίτημα για αυτές. Αν υπάρχει αυτό, να είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσουμε την χαριτωμένη ομορφιά των πεταλούδων. Οι περισσότερες πεταλούδες ζουν μόνο για 10 έως 20 ημέρες. Η εξαίρεση είναι ο μονάρχης, ο οποίος ζει για έξι μήνες.
Με την εισαγωγή των φτερωτών φίλων μας στο φυτικό κήπο σας, θα επωφεληθούν από την επικονίαση οι κολοκύθες, και τα αγγούράκια μας, θα συμβάλουν στην εξάλειψη των επιβλαβών εντόμων από τον κήπο μας θα βελτιώσουν την κατάσταση του εδάφους στον κήπο και θα γεμίσουμε ομορφιά!!
Κωνσταντίνος Τάτσης
Γεωπόνος
για πληροφορίες στο 2106017403 και www.bioprasino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου