Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μέτρα για τις κάμπιες στο Σέιχ Σου

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν βιολογικοί ραντισμοί για την αντιμετώπισή της.
 
Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν βιολογικοί ραντισμοί για την αντιμετώπισή της.
Οι κάμπιες απειλούν τα δέντρα στο Σέιχ Σου. Για την κάμπια των πεύκων, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν βιολογικοί ραντισμοί για την αντιμετώπισή της. Το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί και αποτελεί αποτέλεσμα δουλειάς του δασαρχείου Θεσσαλονίκης, δεν δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους ή επισκέπτες, στη μελισσοκομία, τη χλωρίδα ή την πανίδα. Το πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί και αδειοδοτηθεί και οι αρμόδιοι περιμένουν την κατάλληλη εποχή για τον ψεκασμό ώστε να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την κάμπια.
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ψεκασμοί δέντρων με βιολογικά φυτοφάρμακα θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη και στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα, στην οδό Τσιμισκή, για να αντιμετωπιστούν εντομολογικές προσβολές στα δέντρα των δημοτικών δενδροστοιχιών.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του κ. Καλαφάτη στο Σέιχ Σου, έχουν ολοκληρωθεί εργασίες πρόληψης των πυρκαγιών στο δάσος, όπως οι καθαρισμοί των δασικών δρόμων, οι έλεγχοι των κρουνών για το νερό που θα χρειαστεί η πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιάς και ο καθαρισμός των σκουπιδιών αλλά και της βλάστησης δίπλα στην περιφερειακή οδό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου