Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ExxonMobil: Έχουμε άλλες προτεραιότητες από την κλιματική αλλαγή

Την ώρα που οι επιστήμονες και οι οικολογικές οργανώσεις στέλνουν απεγνωσμένα μηνύματα για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του πλανήτη, ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, Rex Tillerson, χαρακτηρίζει αυτές τις ανησυχίες «υπερβολικές».

Σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Rex Tillerson αναγνώρισε πως η χρήση ορυκτών καυσίμων έχει προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και μεταβολή των καιρικών φαινομένων, αλλά υποστήριξε πως οι κοινωνίες είναι σε θέση να προσαρμοστούν. «Για αυτό είμαστε όλοι εδώ. Έχουμε προσαρμοστεί», τόνισε.

«Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι πιο σημαντικός στόχος από τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου», ανάφερε σύμφωνα με το Bloomberg στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

«Άλλα είναι τα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν και όχι η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Υπάρχουν πολύ πιο επείγουσε προτεραίότητες ως ανθρωπότητα», δήλωσε.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στους «φτωχούς του κόσμου» που όπως είπε «δεν έχουν καν πρόσβαση σε ορυκτά καύσιμα». «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουν ορυκτά καύσιμα γιατί η ζωή τους θα βελτιωθεί αφάνταστα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου