Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

 

 

Το 98% των μαθητών ζητά την αυστηρή τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα

      
Μια έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC, για τη διερεύνηση των απόψεων των μαθητών σχετικά με τις εικόνες και τις αναπαραστάσεις βίας μέσα και έξω από τους σχολικούς χώρους καταλήγει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για τη βία, που ασκείται πάνω στα ζώα και στο πως την αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Αυτή η ποσοτική έρευνα – που διεξήχθη από τις 13 έως 29 Φεβρουαρίου 2012 μετά από ανάθεση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή Α.Ε. – έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Οι 705 μαθητές (της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), που συμμετείχαν στην έρευνα, και οι οποίοι διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο) ρωτήθηκαν:

«Η πρόταση “Η κακοποίηση / δηλητηρίαση των ζώων είναι έγκλημα και θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά από το νόμο” πόσο ανταποκρίνεται στις δικές σου απόψεις;».

Οι μαθητές, απάντησαν, ότι συμφωνούν ΠΟΛΥ με την πρόταση κατά 91% και ότι είναι έγκλημα και θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο η κακοποίηση των ζώων. Το 7% είπε, ότι αυτή η πρόταση το βρίσκει ΑΡΚΕΤΑ σύμφωνο, το 1% είπε, ότι συμφωνεί ΛΙΓΟ, και το ένα 1% είπε ΚΑΘΟΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου