Πέμπτη 31 Μαΐου 2012


Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life+


Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life+

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life+, απευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών προς ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και φορείς, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις επικυρώνονται και υποβάλλονται στις αρμόδιες εθνικές αρχές μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life+ αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για το περιβάλλον και αποσκοπεί στην προώθηση της κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής, ενώ για το πρόγραμμα του 2012 θα διατεθούν συνολικά 276 εκατομμύρια ευρώ σε δράσεις που αφορούν την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, στην ανάπτυξη πολιτικών και στην εφαρμογή συστημάτων διακυβέρνησης του περιβάλλοντος, καθώς και σε ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η ενδεικτική κατανομή κονδυλίων για τη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως αναφέρεται, τουλάχιστον 50% του ποσού αυτού θα καλύψει μέτρα υποστήριξης της διατήρησης της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Το ποσοστό οικονομικής στήριξης της ΕΕ μπορεί να ανέλθει έως και στο 50% των επιλέξιμων δαπανών. Κατ' εξαίρεση μπορεί να εγκριθεί μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης μέχρι 75% για τις προτάσεις που επικεντρώνονται σε υψηλής προτεραιότητας οικολογικά ενδιαιτήματα και βιολογικά είδη που ορίζουν οι οδηγίες για τα πτηνά και τα οικολογικά ενδιαιτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή των δήμων σε δίκτυα, προγράμματα και πρωτοβουλίες της ΕΕ με αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής (άρθρο 4 παρ.2β του ν.3345/2005) που λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus2012/call/index.htm

Επίσης, για πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του ανωτέρω ευρωπαϊκού προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος.


Αρμόδιοι υπάλληλοι: κα Τζούλια Τζώρτζη και κ. Γιώργος Πρωτόπαπας
Πατησίων 147, Τ.Κ.11251 Αθήνα
Τηλ: 210 86 65 998 & 210 23 23 163
Fax: 210 86 46 939
 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 219 του ΚΔΚ (ν.3463/2006), για τη συμμετοχή των δήμων σε δίκτυα, προγράμματα και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 4 παρ.2β του ν.3345/2005, η οποία λειτουργεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου