Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης στην αγκινάρα Ιρίων
Στη σύνταξη μελέτης και στην προώθησή της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τελικό ζητούμενο την έγκριση και την καταχώριση της αγκινάρας Ιρίων στον Ευρωπαϊκό κατάλογο των προϊόντων Π.Ο.Π., θα προχωρήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, σύμφωνα με δήλωση του Καθηγητή Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Χρήστου Αυγουλά.
Ο κος Αυγουλάς τονίζει ότι η ανάδειξη της αγκινάρας των Ιρίων ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) θα πολλαπλασιάσει την εμπορική της δυναμική και θα ενισχύσει σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών με την προστιθέμενη αξία που θα αποκτήσει.
Απαντώντας σε σχετική επιστολή του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, ο καθηγητής τονίζει ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την επαναβεβαίωση του ενδιαφέροντος των τοπικών παραγόντων και των αγροτών της περιοχής, ενώ θα απαιτηθεί και η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος για τη δημιουργία του απαραίτητου φακέλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου