Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Σας παρουσιάζουμε συνταγές μαγειρικής που προέρχονται από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης.
Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών
Υλικά (Για 4 άτομα):
359 γραμμάρια σπαγγετίνι
Μισό κιλό τομάτες
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
Μία σκελίδα σκόρδο
Μία- δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
Αλάτι, πιπέρι
Μισό κιλό τομάτες
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
Μία σκελίδα σκόρδο
Μία- δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
Αφαιρούμε τα σπόρια από την τομάτα και τις σοτάρουμε στο τηγάνι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το σκόρδο και περνάμε στην τομάτα στο μπλέντερ. Σε μπώλ αναμειγνύουμε την τομάτα με τις ελιές και το αλατοπίπερο. Βράζουμε το σπαγγετίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10-11 λεπτά και το σουρώνουμε al dende. Ανακατεύουμε της σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε.
Μπορείτε να προσθέσετε καλοβρασμένα με αλάτι και λάδι καρότα, μανιτάρια και κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου